2014. április 8., kedd

Tetszenek az animGIF-ek? Ön is egyszerűen készíthet ilyeneket

Népszerűek manapság az úgynevezett animGIF-ek, amelyekkel vidám pillanatokat lehet szerezni. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan készíteni ilyeneket.

Egyre több oldalon szerepelnek, egyre több oldalt dobnak fel az animált GIF-ek, röviden csak animGIF-ek (gondoljunk csak az X Faktor egyik zsüritagjának a hazai internetet bejáró animGIF-jeire). Valójában GIF kiterjesztésű kvázi mozgóképekről van szó, amelyek állóképek gyors egymásutánjával érik el a mozgás illúzióját.

A Screen To Gif programmal számítógépünk képernyőjének bármelyik részéről készíthetünk ilyen animált GIF-eket, persze azt talán mondanunk sem kell, hogy statikus képnél ennek nem sok értelme, úgyhogy érdemes videókban gondolkoznunk.

A program innen tölthető le, majd a kicsomagolása után az exe fájlra kattintva már indítható is, azaz nincsen szükség a telepítésére. Egy átlátszó kis ablak jelenik meg, ahol beállíthatjuk majdani animGIF-ünk méretét és a másodpercenkénti képkockák számát.


AnimGIF készítése

Balra, az információt mutató kis i betű mellett egyrészt a GIF tömörítésének arányát határozhatjuk meg, illetve a fogaskerék ikon alatt további beállításokat tehetünk, például megadhatunk gyorsbillentyűket, és azt is, hogy hova mentsen a program, de persze ezt később mi is meghatározhatjuk.

Ezután nincs más dolgunk, mint a kiszemelt (video)részlet fölé vinni az átlátszó programablakot, és az indításhoz megnyomni a Record, majd a leállításhoz a Stop billentyűt. Ezután meg visszavonhatjuk a műveleteket, de ha a Done gombra kattintunk, akkor elkészül az animGIF, amit elmenthetünk.