2018. április 21., szombat

Kerekesszék-motor egy autó áráért

Kerekesszék-motor egy autó áráért

- Elmés, praktikus, egy mozdulattal fel- és leszerelhető, de iszonyú drága kiegészítő a kerekesszékekhez.

A kerekesszékek motorizálása a legkevésbé sem újdonság, de az amerikai MAX Mobility a beépített hajtás nélküli modellekhez kínál megoldást.

A SmartDrive MX2 rásegítő elektromotor egy mozdulattal fel- és leszerelhető az eredetileg csak emberi erőhöz tervezett kerekesszékre tengelyére, majd intuitív módon segít, amikor szükséges.

Az irányítása nagyon egyszerű: a fő egységhez Bluetooth-on kapcsolódó karperectől kapott jelek alapján a kerekek meglökése után az érzékelt erőnek megfelelő sebességgel kezdi hajtani a széket, erős lökésnél gyorsan, finom mozdulatnál lassan, a fékezéshez pedig elég a hajtógyűrűt megérinteni. Kanyarodni egyoldali lassítással lehet vele.

Mivel egyik fő alkalmazási módja az emelkedők leküzdése lehet, a gyártó automatikus visszagurulás-gátlóval is ellátta. A rásegítés a karperecen bármikor kikapcsolható.

Az MX2 tömege 5,7 kg, az elérhető sebesség 0,8-8,8 km/óra között mozog, és egy feltöltéssel akár 19 km megtételére is képes.

A SmartDrive-ot a kerekesszékesek többsége valószínűleg örömmel használná, egy nagy bökkenő van: az ára. Az eszköz javasolt fogyasztói ára 6450 dollár, a karpereccel vagy az extraként kérhető ujjnyomásos hajtógombbal pedig már 7150-nél jár (1,8 és 2 millió Ft), ami még amerikai pénztárcával sem kevés, ennyiből már egy jó állapotú és felszereltségű családi autót is lehet kapni használtan.


Kerekesszék-motor
SmartDrive MX2

2018. április 19., csütörtök

A sorsod könyve

Sorskönyv

Néha arra gondolok, hogy “mi lett volna, ha...” Elképzelem magam egy másik életben, egy másik szerepben, mert akkor, igen, ha akkor, ott, évekkel ezelőtt másként döntök... minden máshogy alakult volna.
Azt hiszem, a szabad akarat tényleg fura ajándéka a Teremtőnek. Olyan könnyen letérünk a kijelölt útról...és a döntéseink következtében kanyargósan térhetünk vissza rá, terhekkel megrakodva.
Tudod, amikor sokszor arra az egy döntésre gondolsz éveken át.… hogy “akkor mi lett volna...”, na, ott döntöttél úgy, hogy átírod a sorsod könyvét.
Ebben az életben kitörölhetetlenül.

Book of destiny

2018. április 16., hétfő

A kereszt, amit cipelsz

A kereszt, amit cipelsz

Szerintem ez úgy van, hogy van a kereszted, amit cipelsz. Vagyis azt gondolod, hogy van egy kereszted, amit cipelned kell.
Ahogy múlnak az évek, minden nap ezt mondod: “nekem micsoda keresztem van!” és közben azt kérdezed: “miért pont én? Miért nekem kell elviselnem?”
...és minden nap egyre nehezebb tehernek érzed, meggörnyedsz a súlya alatt…van, aki leéli így az életét..és vannak olyanok, akik egyszer csak belenéznek a tükörbe és meglátják, hogy nincs a hátukon semmi. Nincs kereszt. Felegyenesednek és megértik: olyan nincs, hogy rád van rakva egy teher egy életre.
Nincs kereszted.
Csak olyan gondolataid vannak, amik megteremtik és súllyá teszik az életedben a problémát..amit azért kaptál, hogy megoldj.


A kereszt, amit cipelsz