2017. január 13., péntek

2017 a Kakas éve

Nem éppen a nyugalom lesz az, ami 2017-et jellemzi majd, már ami az új kezdeteket, szellemi és lelki megvilágosodást illeti. Viszont a sikereket továbbra is a befektetett energia, igyekezet, türelem és kitartás fogja garantálni.

A Tűz Kakas éve 2017. január 28-án veszi kezdetét, és 2018. február 15-én ér véget. A kínai horoszkóp tizedik eleme, a Kakas csupa szerencsés színekben villog, mint az arany, sárga és a barna. A szerencseszámai az 5-ös, 7-es és a 81-es, míg a szerencsevirága a kakastaréj és a kardvirág.


Kínai horoszkóp: 2017 a Kakas éve

2017-ben a Kakas arra ösztönöz bennünket, hogy a pontosságra, következetességre, figyelmességre összpontosítsunk, hogy hangoljuk össze a nagyobb terveinket/cselekedeteinket, arra, hogy ébredjünk fel végre a téli álomból, és arra is, hogy többé ne halasszuk holnapra azt, amit ma megtehetünk. A kínai kultúrában a Kakasnak ördögűző, rossz lelkeket elhessegető szimbolikus jelentése van, ebből kifolyólag 2017-ben esélyt kapunk arra, hogy megtisztuljunk, levetkőzzük magukról a negatív érzéseket, és leküzdjük a külső és belső ellenségeinket.

A Tűz Kakast a Yin elvei irányítják, amelyek megértéssel, melegséggel, szeretettel ruháznak fel. 2017-ben elérkezik hát az idő arra, hogy elmerüljünk a családi életben, ráleljünk a békére és a harmóniára, közelebb kerüljünk a szeretteinkhez, barátainkhoz. De mivel a Kakas uralkodó eleme a fém, számítani kell gyakori váratlan, helyzeteket felforgató eseményekre. A legfontosabb, hogy ilyenkor meg tudjuk őrizni a rugalmasságunkat és a belső erőnket. Ami a tűzszünetet illeti, az ősz lesz a legstabilabb, illetve az utolsó két hét mindegyik évszakból.

2017-ben a fém találkozni fog a tűzzel a Kakas jegyében – a tűz megolvasztja a fémet, és perzselő, izzó, megfojtó, feszült hangulatot teremt úgy társadalmi és politikai, mint személyes téren. Ebben az időszakban fontos, hogy legyen mindig kéznél a türelmünk, nyugalmunk és önuralmunk. 2017-ben nem ajánlott pirosat viselni, ez ugyanis tudat alatt képes fokozni a feszültséget, és könnyen kibillent az egyensúlyunkból úgy pszichikailag, mint spirituálisan. Válasszuk a piros komplementer színeit az öltözékünkben, de a kiegészítőkben és a dekorációban is. A legjobb tónusok a föld lágy, relaxáló színei, mint a sárga és a barna.