2014. március 22., szombat

Meztelen videót ígér ismerőseinkről a készséges Facebook-vírus

Meztelen videót ígér ismerőseinkről a készséges Facebook-vírus
Kimondottan röhejes vírus ütötte fel a fejét a Facebookon: ismerőseinkről ígér meztelen videót.

Egy Facebook vírus (Trojan.FakeFlash.A / Trojan.GenericKD.1571215) terjed az interneten, mely a Facebookon a hírfolyamunkban az ismerőseinkről ígér meztelen videót. Bár angolul teszi ezt és eléggé primitív módon, világszerte 2 millióan már áldozatául estek neki. Többek között számos magyar.

Ha ismerőséről készült meztelen videót ígér önnek egy poszt a Facebookon, akkor érdemes nem rákattintania: egy igen viccesen terjedő vírusról van szó ugyanis. Az [ismerős neve] naked VIDEO, a „See [ismerős neve]'s naked video és az [ismerős neve] Private Video szöveggel kiposztolt üzenetek arra apellálnak, hogy a legtöbben szívesen rákattintanak egy ismerős pikáns titkait tartalmazó videóra.

Naked video facebook vírus

Ha pedig már rákattintott valaki a linkre, egy meglehetősen jól összerakott ál-YouTube oldalra kerül, ami azonnal megkezdi egy trójai vírus telepítését a számítógépen. Ha az antivírus szoftvernek sikerül elkapnia a próbálkozást, amikor a felhasználó épp az életkori korlátot ellenőrző képernyőn jut át, akkor egy ál-Adobe Flash Player oldalra jutunk, ami a videó futtatásához szükséges frissítéseket telepítené a gépünkre.

És ez az, ami miatt a legtöbben horogra akadnak: ugyan az első próbálkozást már semlegesítette a vírusirtó, a második alkalommal már jön is a vírus a gépre. Ha pedig sikerült bejutnia, akkor egy böngésző-kiegészítést telepít a gépre, amelynek segítségével az összes ismerősünket rólunk készült meztelen videókkal kecsegteti. Az pedig szinte teljesen természetes, hogy lesz olyan ismerősünk, aki szívesen megtekintené meztelen videós linkünket.

A tanulság: ha meztelen videót szeretne terjeszteni magáról a kedves olvasó, azt ne bízza vírusra.

Hogyan távolítsuk el a vírust?
Nyissuk meg a böngészőnkben a kiegészítőket (extensions), majd ott távolítsuk el a YouTube Premium nevű kiegészítőt.

Google Chrome alatt: Eszközök -> Bővítmények, majd itt a YouTube Premium nevű bővítmény mellett látható kuka ikonra kattintva eltávolítható a vírus.

Google Chrome

Mozilla Firefox alatt pedig az Eszközök menü Kiegészítők almenüjét kell megnyitni, majd ott a Kiterjesztések fület választani, és ott letiltani és eltávolítani a YouTube Premium nevű kiegészítőt.

Ha ez megvan, akkor már csak legközelebb figyelmesebbnek kell lennünk és nem rákattintanunk egy olyan linkre, ami ekkora átverést hirdet. Voltaképpen hálásak is lehetünk, mert a vírus a számítógépen lévő összes adatot is ellophatta volna, vagy csendben a háttérben figyelve, elküldhette volna valakinek az internetbankos jelszavunkat, miután kileste, amint begépeljük. Nem beszélve arról, hogy már az is elég égő, hogy az összes ismerősünk megtudta, hogy meztelen videós linkekre kattintunk - ez nehéz kimagyarázni, de még nehezebb lett volna akkor, ha mondjuk a link azt reklámozná, hogy “Márti anyus bőrszerkós, ostorozós pornóvideójára” kattintottunk!

Ha téged is ilyen Facebook üzenetekkel zaklatnak, küldd el az ismerősödnek ezt a bejegyzést, így megszabadulhat a vírustól!

Mozilla Firefox

2014. március 21., péntek

Áder Jánossal támad egy számítógépes vírus

Áder Jánossal támad egy számítógépes vírus
A Belügyminisztérium logója és a Rendőrség címere mellett újabban Áder János fotóját is beveti egy zsaroló számítógépes vírus egyik verziója.

Bár elrettentésként használja a köztársasági elnök fényképét egy trójai program, nem arról van szó, hogy addig nem tünteti el a képernyőről Áder János arcképét, amíg nem fizetünk. A fotó a bűnüldöző szervek logói mellett, nyomatékosításként tűnik fel: ha a gép tulajdonosa nem fizet be egy kisebb összeget, a törvény szigora csap le rá.

A kártevő, melyről - akkor még Áder arcképe nélkül - korábban is beszámoltunk már, húsz-ötven millió forintos bírsággal és öttől hét évig terjedő börtönbüntetéssel riogat. A vírus mögött állók azt ígérik: 25 ezer forint befizetésével elkerülhető a baj.

Igazából természetesen senki nem fenyeget sem a rendőrség, sem a köztársasági elnök, csak a zsaroló szoftver.


Rendőrségi vírus

Amennyiben már áldozatává vált ilyen jellegű támadásnak, bejelentést tehetnek a bármelyik rendőrkapitányságon, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztálynál, vagy e-mailben az ugyelet.brfk@budapest.police.hu e-mail címen.

Feljelentése esetén, komoly segítséget nyújt a felderítésben, ha elmenti a csalók üzenetét, és csatolja feljelentéséhez az elkövetők által megküldött PIN kódot!

2014. március 19., szerda

A rózsa neve

„Milyen békés lenne az élet szerelem nélkül, Adso! Milyen nyugodt, milyen biztonságos…
és milyen unalmas!”
- Baskerville-i Vilmos, ferences szerzetes (Sean Connery)

A rózsa neve

A legszexibb női testrészek

A legszexibb női testrészek, melyekért bolondulnak a pasik
Tudd meg, mit érdemes hangsúlyoznod magadon, hogy az ujjad köré csavard a pasikat!

Nem csoda, hogy sok nő a lábai miatt aggódik igazán: a hosszú, kecses lábszár ugyanis mágneses erőkkel képes megbabonázni a férfiakat. Nem kell azonban a legmagasabbak és a legkarcsúbbak közé tartoznod ahhoz, hogy a lábaiddal bolondítsd magadba a pasikat, az is elég, ha jól tudod viselni az adottságaidat!

Bár a csupasz láb igencsak erotikus, amennyiben túl fehér a bőröd, és akadnak rajta hibák, ne zárkózz el a harisnyától, hiszen a pasik a fátyolvékony anyagba bújtatott futóművekért is megőrülnek.
Amennyiben nem vagy túl magas, mindenképpen húzz egy szép magas sarkú cipőt, ha szabadon hagyott lábszáraiddal szeretnél hódítani, és villantsd őket egy rövidebb szoknya alól.

Magas termethez akár még a cipő sem szükséges, és egy szűk szárú farmer is lehet kifejezetten szexi, de nyáron kényelmesebb egy combközépig vagy térdig érő szoknya. A harisnya tekintetében pedig válogass óvatosan, ugyanis a férfiak nem kedvelik a túlságosan rikító színeket. A favorit a fekete, és hihetetlenül dögös lehet egy necc, de a finoman mintázott darabok közül is bátran válogathatsz.


Harisnyában


Harisnya nélkül