2014. március 15., szombat

Youtube trükkök

Bármely videó letöltése
Rengeteg okod lehet arra, amiért letöltenél egy videót, persze anélkül, hogy szerzői jogokat sértenél vele, akár szórakozás, akár a profit elérése vezessen. Ha legális másolatot akarsz egy YouTube videóról, a pwnyoutube.com segíthet. Csak írd oda az URL-ben a „youtube” elé, hogy „pwn”, majd pedig egy külső oldalon találod magad, ahol több letöltési formátum opció közül választhatsz. A képlet szerint tehát ebből:

youtube.com/watch?v=Sagg08DrO5U

Ez legyen:
pwnyoutube.com/watch?v=Sagg08DrO5U


Videó letöltés program nélkül

3. A regionális korlátok átlépése
Ha egy videó megtekintése valamilyen mértékben korlátozott, változtasd meg a videó linket, hogy ebből:

watch?v=IEIWdEDFlQY

Ez legyen:

/v/IEIWdEDFlQY

Az érem másik oldala azonban, hogy a videó csak teljes képernyőn lesz lejátszható. De legalább lejátszható lesz.



Regionális korlátozás

2014. március 13., csütörtök

Meghökkentő kép: ezt mind tudja rólunk a Google

Az utóbbi idők adatgyűjtési botrányai előtérbe helyezték a magánszféra védelmének kérdését is. Talán éppen ezért is jelentetett meg nemrégiben egy igencsak elgondolkodtató képet az online Wall Street Journal.

A Google mint a világ egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb internetes szolgáltatója szinte minden területen megtalálható valamilyen formában (ahol pedig nem, oda bevásárolja magát). Így annak, aki a netes világban él, szinte lehetetlen kikerülnie. Ezzel önmagában semmi gond sincsen, hiszen a Google szolgáltatásai vitathatatlanul magas színvonalúk, ingyenesek és megkönnyítik a felhasználók életét.

Nem kevesen vannak azonban, akik magánéletüket féltik a Google-tól, tudva azt, hogy nem kevés adat gyűlt és gyűlik össze folyamatosan róluk a keresőóriás szerverein. A The Wall Street Journal riportere felkereste saját Google dashboard oldalát (bárki elérheti a sajátját a google.com/dashboard címen), és az ott talált adatokból kiderítette, mi mindent tud, tudhat róla a keresőóriás.

Mindez egy érdekes infografika formájában jelent meg a WSJ oldalán, és némi angoltudás birtokában érdemes közelebbről is megnézni, miről van szó.

A riporter vissza tudta például keresni, milyen YouTube-videókat nézett meg, hány e-mailt küldött el, mióta Gmailt használ, hány jelszava van elmentve a Chrome-ban, sőt még azt is tudták róla, hány androidos telefonja van, pontosabban hányat aktivált, hiszen nem mindegyiket magának vette.

Elgondolkodtató, félelmetes ábra. Ennyire kinyitott könyv volnánk a Google előtt?


Fotó:

2014. március 12., szerda

Szexi popsi - izmos lábak

A miniszoknyás, rövid sortos nyári szezonnak lassan vége. A formás lábakra-popsira való igény azonban nem időjárás vagy divat kérdése. Nézzünk néhány olyan gyakorlatot, melyek látványos eredményt hozhatnak!

Ahhoz, hogy a láb arányos és szép felépítésű legyen 4 nagyobb izomcsoport edzését kell megcéloznunk. Ezek a következők:

- csípő- és fenékizmok
- comb elülső felszínén található feszítők
- comb hátulsó felszínén futó hajlítók
- a lábszár izmai

Jó tudni, hogy a finom vonalak érdekében nem elég az izmok tónusosságára figyelni. Ha az izomrostok feszessé is vállnak az alakformáló gyakorlatok hatására, az még kevésbé látványos, ha közben az izmok zsírral fedettek. A lábizmok esetében a sokféle keringésfokozó kardiógyakorlat, nagyon hasznos és igen látványos eredményeket adhat!

Íme, a 4 nagyobb izomcsoportnak megfelelően 4 Jolly Joker gyakorlatot.

Lábemelgetés és lábtolás térdelőtámaszban
A popsi esetében a térdelőtámasz kiinduló helyzetből végzett lábtolás, lábemelés kombinációk adják az egyik legjobb eredményt.
Talajon helyezkedj el térdelőállásban, vagyis úgy, hogy alkarod és térdeid legyenek lent.
Ha a törzsed vonalával folytatólagosan végzed a lábemeléseket hátrafelé, akkor a nagy farizom végzi a legtöbb munkát. Amennyiben ettől oldalirányba kiemelsz, vagy a lábadat kiforgatva tartva dolgozol, akkor a középső és a kis farizom rostjait is dolgoztatod. Ha a popsi kerekítése a cél, akkor törekedj arra, hogy izoláltan a nagy farizmot foglalkoztasd. Mivel egy nagy és teherbíró izomcsoportról van szó, így az eredményhez szükségszerű a nagyobb edzésinger.
Végezz váltva mindkét lábra 4×25-30 ismétlést.

Guggolások változó méretű terpeszállásban

A comb formálása a guggolások a legcélravezetőbbek. Ha a különböző szélességű terpeszállásokban végzett térdhajlítások-nyújtások már nem jelentenek elég kihívást, akkor jöhetnek az oldalirányú kitörések, melyek nagy előnye (túl azon, hogy felemelkedéskor több, mint a testsúly fele terhelődik a munkavégző lábra), hogy a comb külső illetve belső felszínén található közelítő és távolító izmok is aktívan bekapcsolódnak a fékező és a legyőző fázisba.
Vagyis ha a combod belső felszínén található párnácskákat szeretnéd kissebbé és tónusosabbá tenni, akkor végezz vállszéles terpeszállásból oldalirányú kitöréseket 4×20 ismétlésben.

Lépcsőre felállás váltott lábbal
A harmadik komplex gyakorlat, ugyancsak az összes lábizom összehangolt munkáját igényli, így egy mozdulatsorban ötvözheted a csípő, a comb és a lábszár izmainak edzését. Válassz egy olyan magasságú lépcsőt, padot, vagy bordásfal fokot, melyre fellépve a combod párhuzamos a talajjal, vagyis derékszöget zár be a lábszáraddal. Ebből a kiindulóhelyzetből végezz fellépéseket a másik lábaddal.

Sokféle variációs lehetőség közül válaszd azt, melyet biztonsággal végre tudod hajtani. Ha szükséges, kapaszkodj meg magad előtt és karjaid húzó erejét kihasználva, segítsd a lábak munkáját. Ha a koordinációd magas szintű, akkor akár kapaszkodás nélkül váltott lábbal is lépkedhetsz fel a padra. Ha pedig a hátulsó láb nem zár be a támaszkodó láb mellé, hanem a felhúzásból egy sarokemelést, vagy nyújtott lábú emelést végez, akkor elmondhatod, hogy nagyon jó kondícióban vagy!
3 sorozatban mindkét lábra 15-15 ismétlést végezz.

Lábbujjhegyre állások nyújtott és hajlított lábbal
Ha a vádli vékonyítása a cél, akkor arra egy keringésfokozó kardióedzés elégséges terhelést adhat. Ha viszont szeretnéd feszesebbé tenni, akkor ezen célból az összes lábujjhegyre emelkedést tartalmazó gyakorlat megfelel. Fontos, hogy a vádlid mindkét nagy izomrostját foglalkoztasd, így nyújtott és hajlított lábbal is végezd ez a mozdulatot. Ha egy küszöb, vagy lépcső szélén állva dolgozol, akkor az előnyújtott lábszárizmokat hosszabb mozgásterjedelemben használhatod.

Ezek a gyakorlatok, akár otthon is elvégezhetők és egy bemelegítés után csak 10-15 percet vesznek igénybe. Ha rendszeresen és kitartóan tréningezel, akkor nem kell majd feltétlen tűsarkú cipőben feszítened ahhoz, hogy lábad vonalai szépnek hassanak. Mert nem egy optikai csalás, de valós eredménye lesz az edzéseknek. Sok sikert!


Izmos lábak

2014. március 9., vasárnap

40-es nő ismerkedne. Reménytelen?

Valóban csak egy sztereotípia, hogy 40-en túl egy nő már senkinek sem kell, 50-en túl pedig olyan mintha már nem is létezne? Egy idősebb embernek nehezebb társat találni. És hangsúlyozom ez itt most nem az egyéjszakás kalandot kereső és a kapcsolatteremtés etikájának (ha létezik még ilyen)  minden szabályát be nem tartó valóságshow szereplőkről szól. Hanem a szó jó értelmébe vett átlagos emberekről.

"Kellene az életembe egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: Ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember, akit valóban szeretek."
Írja Müller Péter.

Mindenféle érzelemmel találkoztam, a csalódás fájdalmát, és a boldogság eufóriáját is ismerem.

Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresgélésben vannak. A valóság sosem felel meg az álmaiknak, vagy az elképzelt életüknek. És ettől a "csalódástól" sosem vagyunk elégedettek az életünkkel, önmagunkkal. Egy nő is egész életében az igazit keresi. Legalábbis eddig így volt. Hogy lehet az, hogy a sokadik olyan beszélgetésbe botlok bele, hogy egy nő próbált felszedni egy férfit? Sőt tovább megyek egy nő udvarol egy férfinak.  Ezt persze, lehet azzal magyarázni, hogy igen változik a világ, de hol marad a férfiasság, és a romantika?

Egy idősebb nőnek ismerkedni valóban reménytelen?

A dolog hátterében egészen egyszerűen az áll, hogy a férfiak a fiatal nőket szeretik. És igen gondolom, hogy most sok férfi felkapja a fejét,  hogy ezt az ostobaságot... persze, hogy a fiatalabbat.. de kinek mi számít fiatalnak?

Egy 22 éves férfi még szívesen ismerkedik egy nála 4-5 évvel fiatalabb lánnyal, de ez már fordítva elképzelhetetlen. Egy 22 éves nő már nem nagyon tud mit kezdeni, sem a korabeli, egy fiatalabb férfival pedig végképp. Már nem azért, mert egy 22 éves férfi nem lehet elég érett, hanem egészen egyszerűen a férfiak máshogy vannak bekötve.

Gondoljunk csak bele. Mennyi esélye van egy szingli 40-es nőnek, és egy szingli 40-es pasinak ismerkedni?

Egy szingli 40-es nőt általában a 45 feletti pasik keresik, akik már valószínűleg vagy nősek és "kikapcsolódnának" tehát kalandot vagy szeretőt keresnek, vagy még szinglik, de megrögzött munkamániások, vagy a legrosszabb eshetőség, amikor az élet úgy hozza, hogy szinglik, mert már túlvannak egy váláson, hátrahagyva exfeleségeket és gyermekeket.

Persze lehet, hogy nem mindenki vágyik egy állandó társra, és az is előfordulhat,  hogy csak én gondolom, hogy csak így válik teljessé az élet.

Nem lenne igazságos, ha az érem másik oldalát nem vizsgálnánk meg. Egy 40 éves férfi, ha esetleg komoly nőre vágyik, akkor mit talál?

Divat lett, hogy a nők is karriert építenek, amivel egyébként részben egyet értek. De az életben megvannak a szerepek. A férfi nem arra született, hogy otthon legyen gyesen, és egy hosszú házimunkákkal teli nap után meleg vacsorával várja a feleségét. Egy bizonyos kor után a férfiakban beindulnak a hormonok, beindul a vadászösztön. És miután kitaposta a csajozás ösvényén a maga útját, akkor ha szerencséje van, belebotlik az "igaziba." Vagy inkább a számára pont megfelelőbe.

A statisztikák szerint évente Kb.: 24-25 ezer válás történik Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy minden 1000. házasságkötésre több mint 500 válás jut.

Mondhatnánk azt is, hogy manapság igazán egyszerű ismerkedni, mert a mai kor egyik fantasztikus vívmányai közé tartoznak az  internetes randi oldalak, és persze a Facebook is és még sorolhatnánk. A világ egyre inkább hasonlít egy játszótérre, csak itt emberek érzéseivel, tovább megyek életével játszunk.  Az igények gyorsan, sekélyesen kielégülnek. Események, érzések, gondolatok jönnek-mennek, aztán a végén nem marad semmi, csak az emlékek.


Remény