2018. január 21., vasárnap

Kandírozott narancshéj

Cukrozott narancshéj

A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk 2 napra, de a vizet legalább naponta egy-két alkalommal cseréljük le!

Harmadik nap vágjuk össze a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), tegyük fel vízben forrni. Ezt az első főzővizet is öntsük le róla!

Öntsünk a narancshéjra annyi kristálycukrot, hogy ellepje, majd vizet is annyit, hogy a cukor fel tudjon olvadni benne. Főzzük, amíg a szirup el nem fő (ez legalább 45 perc), majd ha kész, terítsük szét fémtálcán.

Ha akarjuk, vagy ha véletlenül nem főtt el eléggé a szirup, hempergessük meg kristálycukorban. Az sem baj, ha kicsit karamelles lett a narancshéj, csak ne égessük meg.

Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.


Kandírozott narancshéj