2010. február 10., szerda

a MEOSZ és az érdekvédelem

A MEOSZ jó időben alakult meg, mikor a helyi mozgi egyesületeket tömöríteni tudta...és akkor a politika is elfogadta..de a meosz nem igazán tudta ÉRDEKVÉDŐ mivoltát kifejteni, mert szerteágazó dolgokba kezdett...
A kis Kárpát utca irodából székház lett...lettek saját üdülőik amiket fenn kell tartani..bővült a munkatársak létszáma, így a fizetések is...

Nekem ne mondja senki, hogy a vezetők - hagy ne soroljam fel, nem elégedettek a fiztésükkel, és nem féltik azt és az állásukat...ugyanígy a dolgozók és a megyei tagegyesületek elnökei is...!
Senki nem szeretne elesni azoktól a pénzektől, amik legalább biztosak számukra!

Viszont vannak vidéki rokik is, akik ezekből kivannak rekesztve!

...sok hozzám hasonló falusi roki sosem jut el ilyen rendezvényekre, nem tudja igénybe venni az üdülőket, a az üdülési csekket, tanfolyamokat, stb.
Én is két emberes rokkant vagyok - mert az ellátásomhoz annyi kell, és akkor nem szóltam arról, hogy még el is kéne jutni a MEOSZ által szervezett rendezvényekre... Ez 100-300 kilométerről hogy oldható meg?
Mikor minden jóformán Pesten történik!

A MEOSZ éppen a tespedtsége miatt nem fog sosem megújulni, mert bármilyen elvonások vannak, a maradék még kielégíti őket!


...és a politizálás...
Létezik-e tisztességes politika, vagy ez eleve feloldhatatlan ellentmondás? Szerintem nekünk kell megkövetelni, hogy a tisztesség elvárás legyen. Hiszen maga a politika szó társadalmi csoporton belüli döntési folyamatot jelent, ez pedig önmagában se nem jó, se nem rossz, olyan, amilyenné tesszük. Nem tudom elfogadni azt a hozzáállást, mi szerint, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók! Tapasztalatom szerint leginkább olyanok vannak ezen a véleményen, akik maguk soha nem hajlandók tenni ellene semmit. Jól van hát barátaim, vegyük fel ezt a kényelmes álláspontot, és akkor mi fog történni? Az égvilágon semmi. Minden marad a régiben és ezzel igazolódik a meggyőződésetek: a politika egy mocskos dolog, az egyesület alapítás hülyeség! Örüljünk hát, hogy mi előre megmondtuk. De engedtessék meg nekem egy indiszkrét kérdés: akkor most tulajdonképpen ki a felelős ezért az állapotért? Kizárólag a meosz vezetői, vagy azok is, akik ezt hagyják, és eltűrik?

Szóval Te mennyivel vagy jobb a Deákné vásznánál?

Magamat nem tartom tévedhetetlennek, sőt ugyanúgy rendelkezem emberi hibákkal, mint bárki más (sokszor éppen ezek jelentik az élet sóját). Naiv pedig végképp nem vagyok, tudom, hogy mi vár rám, ha valamibe belevágok. De elegem van a sok siránkozó, fanyalgó arcból! Aki csak annyit tud mondani, hogy ez így nem jó, meg hogy micsoda hülyeség. Ezek olyanok mint amikor valaki úgy ad befektetési tanácsokat, hogy neki magának nincsenek is befektetései. Mennyire hinnél egy ilyen embernek? Viszont ha valaki küzd a tespedtség ellen, még ha nagyon különböző véleményen vagyunk, akkor is iszom a szavait, mert tanulok belőlük.

Mivel a rokkantak az országban is sokszínűek, mindenkinek más a lehetősége, mozgástere, anyagi helyzete...
és így a meosz által mos képviselt politika is olyan, hogy csak a rokkantak egy szűk rétegének kedvez...
- sportolók
- táncosok
stb. akik önellátók, és főleg Pesten, vagy közelében laknak...

A többiekkel mi lesz akkor?
Várhatnak a maradékra, hátha lecseppen nekik is belőle valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése