2018. április 21., szombat

Kerekesszék-motor egy autó áráért

Kerekesszék-motor egy autó áráért

- Elmés, praktikus, egy mozdulattal fel- és leszerelhető, de iszonyú drága kiegészítő a kerekesszékekhez.

A kerekesszékek motorizálása a legkevésbé sem újdonság, de az amerikai MAX Mobility a beépített hajtás nélküli modellekhez kínál megoldást.

A SmartDrive MX2 rásegítő elektromotor egy mozdulattal fel- és leszerelhető az eredetileg csak emberi erőhöz tervezett kerekesszékre tengelyére, majd intuitív módon segít, amikor szükséges.

Az irányítása nagyon egyszerű: a fő egységhez Bluetooth-on kapcsolódó karperectől kapott jelek alapján a kerekek meglökése után az érzékelt erőnek megfelelő sebességgel kezdi hajtani a széket, erős lökésnél gyorsan, finom mozdulatnál lassan, a fékezéshez pedig elég a hajtógyűrűt megérinteni. Kanyarodni egyoldali lassítással lehet vele.

Mivel egyik fő alkalmazási módja az emelkedők leküzdése lehet, a gyártó automatikus visszagurulás-gátlóval is ellátta. A rásegítés a karperecen bármikor kikapcsolható.

Az MX2 tömege 5,7 kg, az elérhető sebesség 0,8-8,8 km/óra között mozog, és egy feltöltéssel akár 19 km megtételére is képes.

A SmartDrive-ot a kerekesszékesek többsége valószínűleg örömmel használná, egy nagy bökkenő van: az ára. Az eszköz javasolt fogyasztói ára 6450 dollár, a karpereccel vagy az extraként kérhető ujjnyomásos hajtógombbal pedig már 7150-nél jár (1,8 és 2 millió Ft), ami még amerikai pénztárcával sem kevés, ennyiből már egy jó állapotú és felszereltségű családi autót is lehet kapni használtan.


Kerekesszék-motor
SmartDrive MX2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése