2013. január 2., szerda

Időjárás előrejelzés 2013-as évre


Dávid naptár 2013! Dávid Mihály időjós

Nem lesz könnyű dolga annak, aki nyáron szeretne szabadságra menni a 2013-as esztendőben.
A nyíregyházi Dávid Mihály a jövő évi hosszú távú előrejelzését már elkészítette!

A jövő év hőmérséklet lényegesen hűvösebb lesz az ideinél-tudtuk meg Dávid Mihálytól.

Az éjszakai fagyok
még május 20-ig is lehetnek folyamatosan és az őszi fagyok is korán megérkeznek. Igazi kánikulával is alig-alig számolhatunk, csak május közepén lesz nyárias hőség néhány napig- kezdte a Bors tájékoztatását a Dávid naptár atyja.

Télen négy hullámban mínusz tíz fok körüli hőmérséklet várható. A csapadék kevéssel több lesz (50-100mm) mint a 2012-es esztendőben, de ez sem jelent majd elegendő pótlást. Viszonylag kevés csapadék érkezik márciusban, áprilisban, augusztusban és szeptemberben.

A nyár is hűvösebb lesz a megszokottnál, hisz júniusban 25 fok fölé alig-alig kúszik majd a hőmérséklet, míg júliusban nagyobb hőingadozások várható. Ötödike körül húsz fok lesz a hőmérséklet, míg 16-a körül már a jól megszokott 30 fokot mutatja majd a hőmérő higanyszála.

A legmelegebb nap augusztus 12-14 környékén várható, ekkor harminc fok körül tetőzik a hőmérséklet, a leghidegebb napok valószínűleg január 25-26-a közelében várhatóak ekkor mínusz tizenöt fokkal számolhatunk- összegzett Dávid Mihály.


2013. január – március időszakra

Januárban elég sok lesz a hűvös nap viszonylag sok hóeséssel. Az első hét után némileg felmelegszik az idő, amikor egy enyhe front feledtetni fogja a télies időjárást.. De huszadika táján azonban beköszönt egy erőteljes lehűlés -10 fokos hideggel, de néhány nap múlva már enyhülni fog az idő. A hőmérséklet fagypont feletti lesz. Havazásra számítsunk a hónap első napjaiban, erőteljesebb havazásra tizennyolcadika után. Sok lesz a ködös nap, a gépkocsizók erre számítsanak.

Februárban sok lesz a hűvös nap, az időszaknak megfelelő időjárással. Az első hét után kissé enyhül az idő, a nappali hőmérséklet némileg fagypont fölé emelkedik. De a hónap derekára már újabb lehűlés várható, és ilyen hideg lesz a hónap végéig. Számítani kell sok csapadékra is, a hónap elején talán kevesebb hóesésre, de tizenötödike után sokkal többre.

Márciusban már felmelegszik az idő, a nappali hőmérséklet fokozatosan emelkedik, sőt huszadika után már igazi tavaszias, napsütéses időre is számítani lehet. A felmelegedés már a hónap első hetében megkezdődik. Változékony időre számítsunk, esős és napsütéses napok fogják váltani egymást. Huszadika után erőteljes felmelegedést hoz egy déli front, de a hónap végén rövid időre kissé lehűl az idő.

4 megjegyzés:

  1. 20-a után erőteljes felmelegedés... Kenyában

    VálaszTörlés
  2. Most, március végén látható, mennyire hiteles a dávid naptár. Főleg a márciusi erőteljes felmelegedésből nem láttunk semmit.

    VálaszTörlés
  3. Ebben az évben még tippelve is jobb eredményeket lehetett elérni mint amit ez a kuruzsló jósolt.
    Júniusban alig lesz 25 felett? Talán inkább alatt!! Ekkora baklövésekkel hogyan hihetnek még mindig neki???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 2013. évi időjárás előrejelzés nem igazán jött be. :) Én pedig készültem a jóslatnak megfelelően, de minden fordítva történt.

      Törlés