2014. március 9., vasárnap

40-es nő ismerkedne. Reménytelen?

Valóban csak egy sztereotípia, hogy 40-en túl egy nő már senkinek sem kell, 50-en túl pedig olyan mintha már nem is létezne? Egy idősebb embernek nehezebb társat találni. És hangsúlyozom ez itt most nem az egyéjszakás kalandot kereső és a kapcsolatteremtés etikájának (ha létezik még ilyen)  minden szabályát be nem tartó valóságshow szereplőkről szól. Hanem a szó jó értelmébe vett átlagos emberekről.

"Kellene az életembe egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: Ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember, akit valóban szeretek."
Írja Müller Péter.

Mindenféle érzelemmel találkoztam, a csalódás fájdalmát, és a boldogság eufóriáját is ismerem.

Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresgélésben vannak. A valóság sosem felel meg az álmaiknak, vagy az elképzelt életüknek. És ettől a "csalódástól" sosem vagyunk elégedettek az életünkkel, önmagunkkal. Egy nő is egész életében az igazit keresi. Legalábbis eddig így volt. Hogy lehet az, hogy a sokadik olyan beszélgetésbe botlok bele, hogy egy nő próbált felszedni egy férfit? Sőt tovább megyek egy nő udvarol egy férfinak.  Ezt persze, lehet azzal magyarázni, hogy igen változik a világ, de hol marad a férfiasság, és a romantika?

Egy idősebb nőnek ismerkedni valóban reménytelen?

A dolog hátterében egészen egyszerűen az áll, hogy a férfiak a fiatal nőket szeretik. És igen gondolom, hogy most sok férfi felkapja a fejét,  hogy ezt az ostobaságot... persze, hogy a fiatalabbat.. de kinek mi számít fiatalnak?

Egy 22 éves férfi még szívesen ismerkedik egy nála 4-5 évvel fiatalabb lánnyal, de ez már fordítva elképzelhetetlen. Egy 22 éves nő már nem nagyon tud mit kezdeni, sem a korabeli, egy fiatalabb férfival pedig végképp. Már nem azért, mert egy 22 éves férfi nem lehet elég érett, hanem egészen egyszerűen a férfiak máshogy vannak bekötve.

Gondoljunk csak bele. Mennyi esélye van egy szingli 40-es nőnek, és egy szingli 40-es pasinak ismerkedni?

Egy szingli 40-es nőt általában a 45 feletti pasik keresik, akik már valószínűleg vagy nősek és "kikapcsolódnának" tehát kalandot vagy szeretőt keresnek, vagy még szinglik, de megrögzött munkamániások, vagy a legrosszabb eshetőség, amikor az élet úgy hozza, hogy szinglik, mert már túlvannak egy váláson, hátrahagyva exfeleségeket és gyermekeket.

Persze lehet, hogy nem mindenki vágyik egy állandó társra, és az is előfordulhat,  hogy csak én gondolom, hogy csak így válik teljessé az élet.

Nem lenne igazságos, ha az érem másik oldalát nem vizsgálnánk meg. Egy 40 éves férfi, ha esetleg komoly nőre vágyik, akkor mit talál?

Divat lett, hogy a nők is karriert építenek, amivel egyébként részben egyet értek. De az életben megvannak a szerepek. A férfi nem arra született, hogy otthon legyen gyesen, és egy hosszú házimunkákkal teli nap után meleg vacsorával várja a feleségét. Egy bizonyos kor után a férfiakban beindulnak a hormonok, beindul a vadászösztön. És miután kitaposta a csajozás ösvényén a maga útját, akkor ha szerencséje van, belebotlik az "igaziba." Vagy inkább a számára pont megfelelőbe.

A statisztikák szerint évente Kb.: 24-25 ezer válás történik Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy minden 1000. házasságkötésre több mint 500 válás jut.

Mondhatnánk azt is, hogy manapság igazán egyszerű ismerkedni, mert a mai kor egyik fantasztikus vívmányai közé tartoznak az  internetes randi oldalak, és persze a Facebook is és még sorolhatnánk. A világ egyre inkább hasonlít egy játszótérre, csak itt emberek érzéseivel, tovább megyek életével játszunk.  Az igények gyorsan, sekélyesen kielégülnek. Események, érzések, gondolatok jönnek-mennek, aztán a végén nem marad semmi, csak az emlékek.


Remény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése