2010. március 30., kedd

The Onedin Line

Sorozatfüggőknek ajánlom tisztelettel az alábbi kinyilatkoztatást, egy-két könnycseppet is nyugodtan el lehet morzsolgatni. Gellért Endre, a Televízió filmfőosztályának vezetője válaszolta a Rádióújság kérdésére ‘79-ben:

“Sok néző érdeklődik az Onedin család folytatása felől. Bár még számos epizód készült a “család” történetéről - elképzelhetetlennek tartjuk, hogy hónapokon keresztül ugyanaz a sorozat töltse ki a magyar televízió keddi “csúcs”-adásidejét. Egy-két év múlva esetleg visszatérünk a további filmek megvásárlására, addig is reméljük: új és ezután következő sorozataink is megnyerik a nézők tetszését!”

Szóval arról ne is álmodjunk, hogy hónapokig ugyanaz, ráadásul a legértékesebb adásidőben. 
De egy-két év múlva esetleg, talán. Zsigulira is várni kell egy keveset, tessenek türelemmel várni a következő szériára is. Külön felhívnám a figyelmet az idézőjelekre, így kell biztonságossá, felhasználóbaráttá tenni egy szöveget, nehogy véletlenül a hülyék azt higgyék, hogy igazi család, meg igazi csúcs.
 
Ha mindenki kiröhögte magát, akkor elmondok néhány adatot. Gellért Endre ‘79 júliusában rakta helyre a hőzöngőket, ennek pedig az az előzménye, hogy ‘79 január 1-én kezdték el vetíteni az Onedin családot a Magyar Televízióban. Eltartott úgy nyolc évig, amíg ideért, ugyanis ‘71-ben készült az első széria. Az első szezon 15 epizódját vettük meg és vetítettük ‘79 januárjának első napjától, keddenként 20 órakor. (A sorozat összes adata, szériák, epizódok stb. itten.) A legjobb karakter így visszaemlékezve Baines volt, egyébként a szereplők fényképe megtekinthető itt. És ne felejtsük el a főcímzenét sem, amely Hacsaturján Spartacusából való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése